Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne kapıların yönı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın derunindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıkışı ve acil boşaltma planlarının uygulanması midein gerekli olan standartlara elverişli olarak imal edilmelidir. Bu alfabeda, yangın merdiveni kapısı imalatı ve yangın ekipmanları üzerine henüz okkalı veri edinebilirsiniz.

Binalarda kâin yangın kapıları ve esas kapıların yanı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel kalıp anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya çın birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin esenlıklı çtuzakışması ve bapyı art kapatması gerekir.

Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Yangın kadar ivedili durumlarda dâhilen kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici Yangın Kapısı Fiyatları nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini sineeriye hapseder.

Evgin çıkış kapıları her dönem bâtınin muhakkak hariçarı namuslu açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Ivedili durumlarda insanoğlu binanın dışından bâtınine değil karıninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek emeksiz bir şekilde müşkül olmaksızın dışarı açılmasını sağlamaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Elan ali konutlarda yahut davranışyerlerinde kombine tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çıkışlarını çıkarmak amacıyla birden şu denli yangın merdiveni bile mecburi tutulabilmektedir.

Ciddi sınıftaki alışverişyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın anında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın kapısı son mesabe nazik bir öneme sahiptir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak esenlar. Yangın bapları ekseri otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Üstelik, yangın ekipmanlarının oranlı şekilde konumlandırılması, yangın riskinin azaltılması ve yangın çabucak hızlı karışma edilmesine yardımcı olur.

Report this wiki page